+86-523-82995586 / +86-150 5236 6306

Kontaktirajte nas

Ksinghua Kailong od nerđajućeg čelika proizvodi Co., Ltd

Adresa: Dongbei industrijski Park, Dainan grad, okrug Ksinghua, Taizhou grad, Jiangsu provincije, CN

Tel: +86-523-82995586

Faks: +86-523-82995486

Direktor: Gavin Ding

E-mail: gavin.kailong@gmail.com

Novosti

Dom > Novosti > Sadržaj

Жица од нерђајућег челика, такође позната као жица од нехрђајућег челика

Жица од нерђајућег челика, позната и као жица од нерђајућег челика, направљена од нерђајућег челика за производњу разних врста различитих спецификација и модела свилених производа, порекла САД, Холандије и Јапана, попречни пресек је углавном округао или равна . Уобичајена отпорност на корозију је добра, трошковна ефикасна жица од нерђајућег челика је жица од нерђајућег челика 304 и 316.

Цртање жице од нерђајућег челика Нацртајте жичану шипку или жичану шипку из отвора за одвртање на цртежу, под дејством силе извлачења, како бисте добили метални пластични процес мале челичне жице или жице од обојених метала. Све врсте метала и легуре различитих облика попречног пресека и величине жице могу се користити за повлачење производње. Извуците жицу, величина прецизне, глатке површине и употреба опреме за цртање и умиваонице је једноставна, једноставна за производњу.

У процесу цртања, притисни притисак σ1 вучне силе на попречном пресеку вучене жице се наноси на матрицу. Да би се пластична деформација метала развила у отвору, утицај затезања σ1 мора бити већи од отпорности на деформацију метала у зони деформације отвора. Како би се спријечило деформирање жице након деформације жљебове, процес потапања, напон затезања σ1 мора бити мањи од границе приноса σс вучене жице након отвора, па су услови за реализацију процеса цртања обично Изражена као: σТ <σ1><> Однос К до њиховог односа назива се сигурносни фактор процеса цртања.

стање

А граница приноса σс је близу границе снаге σб. У производњи, уместо σс се користи σб. Стога, стање процеса цртања може се изразити и као σТ <σ1><> Фактор сигурности К процеса цртања такође се може изразити односом од σб до σ1.

Фактор безбедности

Повлачење фактора сигурности процеса К вриједност је генерално у 1.40 ~ 2.0, К <1.40 да="" је="" напон="" σ1="" превелик,="" кртица="" након="" што="" жица="" може="" наставити="" до="" деформације="" дође="" до="" повлачења="" или="" извлачења="" феномена="" процеса="" цртања="" је=""> К> 2.0 показује да је напон затезања σ1 мали, количина деформације цртања путева је премала, повући пут повећан. У пречнику цртане жице мањег од 0.05мм ултра-фине жице, тешко је носити калуп, како би се побољшала стабилност процеса цртања како би се смањио број вучног и хабајућег калупа за побољшање ефикасности производње цртања, фактор сигурности К Вредност може бити већа од 2.0.

Уредник карактеристика процеса

Стресно стање цртања жице је тросмерно главно напонско стање двосмерног притиска на притисак, што је лакше доћи до стања пластичног деформације од тросмерног притиска на притисак. Деформацијско стање цртежа је тросмерно главно стање деформације у којем је двосмерна компресијска деформација увек торзиона деформација, што је неповољно за пластичност металног материјала, а лакше је произвести и изложити површинске недостатке. Деформација процеса цртања жице ограничена је фактором сигурности. Деформација жице је мала, а број пролазака је много већи. Дакле, вишеструки континуирани брзи цртеж често се користи у производњи жице.

Генерално у складу са аустенитним, феритним, двосмерним нерђајућим челиком и нерђајућим челиком Марков, углавном подељен у 2 серије, 3 серије, 4 серије, 5 серије и 6 серије нерђајућег челика.

316 и 317 нехрђајућег челика (перформансе од нерђајућег челика 317 види у даљем тексту) је нерђајући челик од молибдена. 317 нерђајући челик у садржају молибдена нешто виши у 316 нерђајућем челику због молибденског челика, укупни учинак челика је бољи од 310 и 304 нерђајућег челика, при високим температурама, када је концентрација сумпорне киселине мања од 15% и Више од 85% Нерђајући челик има широк спектар употреба. 316 нерђајући челик такође има добру отпорност на хлоридну ерозију, тако да се обично користи у морским окружењима. Највећи садржај угљеника од нерђајућег челика 316Л од 0,03, може се користити након заваривања не може се жарити и потреба за максималном отпорношћу на корозију у употреби.

Аннеалинг на температури од 1850 до 2050 степени, затим брзо жарење, а затим брзо хлађење. 316 нерђајући челик не може бити прегрејан да се стврдне.

заваривање

316 нерђајући челик има добре перформансе заваривања. Све стандардне методе заваривања могу се користити за заваривање. Заваривање се може користити у складу са употребом 316Кб, 316Л или 309Цб пуњача од нерђајућег челика или електрода за заваривање. За оптималну отпорност на корозију, 316 заварени делови од нерђајућег челика захтевају одзивање након заваривања. Ако се користи нерђајући челик од нерђајућег челика 316Л, није потребно антенирање након заваривања.


Dom | o nama | Proizvodi | Novosti | Izložba | Kontaktirajte nas | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-523-82995586 / +86-150 5236 6306  E-mail: sales.kailong@gmail.com

Copyright © Ksinghua Kailong od nerđajućeg čelika proizvodi Co., D.o.o. sva prava zadržana.